Şahin: Okul Temizlik ve Güvenlik Personeli İhtiyaca Göre Alınmalı

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, okulların temizlik ve güvenlik elemanı alımlarının ihtiyaca göre yapılması gerektiğini belirtti.

Şahin: Okul Temizlik ve Güvenlik Personeli İhtiyaca Göre Alınmalı
Yayınlama: 05.09.2024
A+
A-

Şahin, yazılı açıklamasında, seçim döneminde Batman merkez ve ilçelerinde İŞKUR üzerinden fazla işçilerin istihdam edildiğini hatırlatarak, bu işçilerin tatil döneminde yeterince kullanılamadığını vurguladı.

Okulların açılmasına günler kala, temizlik ve güvenlik işçilerine olan ihtiyacın zaruri olduğunu ifade eden Şahin, mevcut tasarruf tedbirlerinin yetersiz olduğunu belirtti. “İŞKUR üzerinden alınacak işçilerin yevmiye karşılığında haftada beş gün çalıştırılması planlanıyor. Ancak bazı okullar hafta sonları dahi açık olabiliyor. Temizlik ve güvenlik hizmetleri öğretmenler veya öğrenciler mi yapacak?” şeklinde sorular yöneltti.

Şahin, okulların ve öğrencilerin popülist politikalara feda edilmemesi gerektiğini belirterek, “İşçi alımları belirli dönemlere değil, ihtiyaçlara göre yapılmalıdır. Bu konuda yanlış adımlar atılmaması için takipçi olacağız,” dedi.

Advert

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.