500 yataklı devlet hastanesi inşaatının yüzde 86’sı tamamlandı

Batman’da yapımı devam eden ve kaba inşaatının yüzde 86’sı tamamlanan 500 yataklı Devlet Hastanesi’nin inşaatı sürüyor.

500 yataklı devlet hastanesi inşaatının yüzde 86’sı tamamlandı
Yayınlama: 20.10.2024
A+
A-

100 bin metrekare kapalı alanı bulunan bu hastane, Batman’ın yanı sıra çevre illerden gelen hastalara da hizmet verecek.

Çevre İllere Hizmet Verecek

Geçtiğimiz yıl şubat ayında yapımına başlanan hastanenin tamamlanmasıyla, Batman’ın sağlık kapasitesi önemli ölçüde artacak. Hastane, Siirt, Mardin ve Bitlis gibi komşu illerden gelen hastalara da hizmet sunacak.

Milletvekili Nasıroğlu İncelemelerde Bulundu

AK Parti Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi ile birlikte hastane inşaatını yerinde inceledi. Nasıroğlu, inşaatın hızlı ilerlediğini ve hastanenin Batman’ın sağlık üssü olacağını belirtti.

Advert

Depreme Dayanıklı Tasarım

Hastane, 386 izolatör kullanılarak olası depremlere karşı güçlendirilmiş. Nasıroğlu, hastanenin Batman’ın en büyük ve en donanımlı sağlık tesisi olacağını ifade ederek, yatak kapasitesinin yanı sıra poliklinik ve yoğun bakım imkanlarıyla bölgeye önemli katkılar sunacağını söyledi.

Sağlık Üssü Olacak

Yeni hastanenin 182 poliklinik, 315 genel yataklı servis, 124 yoğun bakım yatağı ve 19 ameliyathane ile inşa edildiğini belirten Nasıroğlu, yapı tamamlandığında Batman’ın sağlık sektöründe parlayan bir yıldız haline geleceğini kaydetti.

Hızla Hizmete Açılacak

Nasıroğlu, kaba inşaatın yüzde 86’sının tamamlandığını vurgulayarak, “Batman’a yakışır bir hastane yapılıyor. Bir an önce tamamlanması için çalışmalarımız devam ediyor. Hastanenin hızlıca hizmete açılması için süreci yakından takip edeceğiz” dedi.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.