ADSH, Diş İmplantları Hakkında Bilgilendirdi

Batman Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, diş implantının eksik dişlerin yerine konulması amacıyla çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökü olarak tanımlandığını duyurdu.

ADSH, Diş İmplantları Hakkında Bilgilendirdi
Yayınlama: 08.10.2024
A+
A-

Genellikle titanyum malzemesinden üretilen bu yapay kökler, üzerine diş protezlerinin sabitlenmesi için bir temel görevi görmekte. Diş implantları, tek bir dişi veya birden fazla dişi eksik olan kişilerde kullanılabiliyor.

DİŞ İMPLANTININ YAPILMA NEDENLERİ

Diş Eksikliği: Çeşitli nedenlerle diş kaybı yaşayan bireylerde estetik ve fonksiyonel kayıpların giderilmesi amacıyla uygulanır. Estetik İhtiyaçlar: İmplantlar, doğal diş görünümüne sahip olmaları sayesinde estetik bir çözüm sunar. Fonksiyon Kaybını Gidermek: Diş kaybı, çiğneme ve konuşma fonksiyonlarını olumsuz etkileyebilir. İmplantlar bu fonksiyonların geri kazanılmasına yardımcı olur. Köprü veya Protez Kullanmak İstemeyenler: Geleneksel diş köprüleri veya takma dişler yerine daha sabit ve uzun ömürlü bir çözüm isteyen hastalar için implantlar tercih edilmektedir. Çene Kemiğinin Korunması: Diş kaybı, çene kemiğinde erimeye neden olabilir. İmplantlar, çene kemiğine doğrudan yerleştirildiğinden, kemiğin korunmasına ve güçlenmesine katkı sağlar. İmplant tedavisinin diş hekimleri tarafından genellikle çene kemiği yeterli kalınlığa ve yoğunluğa sahip kişilerde gerçekleştirildiği belirtildi. Tedavi öncesinde, uygun aday olup olmadığınızı belirlemek için kapsamlı bir muayene ve radyografik inceleme yapılması gerektiği vurgulandı.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.