Barolardan “Yenidoğan Skandalı”na Sert Tepki

Batman Barosu başta olmak üzere birçok baro, İstanbul ve Tekirdağ’da yenidoğan bebeklerin sağlık hizmetleriyle ilgili yaşanan skandala yönelik ortak bir açıklama yaptı.

Barolardan “Yenidoğan Skandalı”na Sert Tepki
Yayınlama: 21.10.2024
A+
A-

Açıklamada, özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerine sevk edilen bebeklerin tedavi süreçlerinin kasıtlı olarak uzatıldığı ve bu süreçte sağlık personeli ile bazı kamu görevlilerinin yolsuzluk zincirine dahil olduğu iddiaları ele alındı.

‘BEBEKLER İLE ÇOCUKLARIN YAŞAM HAKKI GELECEĞİMİZDİR’

Bu dehşet verici işlemler, kamuoyunda büyük bir üzüntü ve öfke yarattı. Barolar, bebeklerin yaşam mücadelelerinin haksız kazanç elde etme aracı haline getirilmesini insanlık onuruna aykırı olarak nitelendirerek, bu durumu kınadı. Açıklamada, bir Cumhuriyet Savcısının makamında tehdit edildiği ve yargı makamlarına baskı yapılmaya çalışıldığına dair ortaya çıkan görüntülerin hukukun üstünlüğüne aykırı olduğu belirtildi. Kamuoyunda “Yenidoğan Çetesi” olarak bilinen bu yapının daha önce benzer faaliyetlerde bulunup bulunmadığına dair ciddi bir araştırma yapılması gerektiği vurgulandı.

Advert

SAĞLIK HAKKI VE TEDBİRLER ALINMALI

İddialarda adı geçen hastanelerin faaliyetlerinin durdurulması sürecinde, tedavi gören hastaların sağlık hakkı ile iddialarla ilgisi olmayan çalışanların haklarına zarar vermeden tedbirler alınması gerektiği ifade edildi. Barolar, insan yaşamını hiçe sayarak maddi kazanç elde etmeye çalışan bu yapının üzerine kararlılıkla gidilmesi gerektiğine inandıklarını belirtti. Yargı makamlarının bağımsızlığına yönelik her türlü tehdide karşı durulmasının önemine dikkat çekildi. Türkiye Barolar Birliği ve imzası bulunan diğer barolar, bu vahim olay hakkında etkin bir soruşturma yürütülmesini talep ettiklerini ve hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını kamuoyuna duyurdu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.