Batı Raman Ormanı Temizlendi

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen ‘Ormanlar İçin El Ele’ etkinliği kapsamında Batı Raman Ormanı’nda temizlik faaliyeti gerçekleştirdi.

Batı Raman Ormanı Temizlendi
Yayınlama: 21.10.2024
A+
A-

Etkinlik, Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü’nde yer alan ormanlık alanlarda yapıldı ve doğayı koruma bilincini artırmayı amaçladı.

Geniş Katılım Sağlandı

Batı Raman’da düzenlenen etkinliğe Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul, Orman İşletme İl Müdürlüğü yetkilileri, STK temsilcileri, gençlik liderleri, gönüllü gençler, sporcular ve çevreye duyarlı vatandaşlar katılım sağladı.

Advert

Ormanlar Gelecek Nesillere Emanet

Etkinlikte konuşan Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, ormanların sadece bugünün değil, geleceğin de mirası olduğunu vurgulayarak, “Ormanlar bizim değil, gelecek nesillere aktarmak üzere bize emanet edilen değerlerdir. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Tarım ve Orman Bakanlığımızın iş birliğiyle 81 ilde aynı anda yapılan bu etkinliğin amacı, gençlerin çevreye duyarlılığını artırmak, sürdürülebilir çevre bilincini geliştirmek ve orman yangınlarına karşı farkındalık yaratmaktır.” dedi.

Ormanlar Oksijen Kaynağımız

Özperk, ormanların oksijen kaynağı olduğuna dikkat çekerek, “Ormanlar sadece bölgenin havasını temizlemekle kalmaz, iklim üzerinde düzenleyici etkisi vardır. Ayrıca ormanlar, ağaç kökleri sayesinde erozyon, heyelan ve sel baskınlarını önler. Aynı zamanda insanların dinlenmesi, eğlenmesi ve sportif faaliyetlerde bulunabilmesi için de önemli alanlardır.” dedi.

Özperk, “Ağaç olan yerde su olur, su olan yerde canlılar çoğalır. Ormanlarımız çöpümüzü atacağımız yerler değil, yaşam kaynağımızdır. Hep birlikte ormanlarımızı temiz tutmalı, yeni orman alanlarına bol bol fidan dikmeliyiz.” diye ekledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.