Batman’da 8 yaşındaki çocuğun cinsel istismar dosyası meclise taşındı

Batman’ın Kozluk ilçesinde evinin önünde asılı halde bulunan 8 yaşındaki Ş.S.’nin cinsel istismara uğradığı iddialarına ilişkin soruşturmanın kapatılması, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşındı.

Batman’da 8 yaşındaki çocuğun cinsel istismar dosyası meclise taşındı
Yayınlama: 11.10.2024
A+
A-

Demokrasi ve Eşitlik Partisi (DEM) Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, konuyla ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Adli Tıp Bulguları ve Kapatılan Soruşturma

Oduncu’nun önergesinde, Ş.S.’nin maruz kaldığı cinsel istismara ilişkin Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sürecine dikkat çekildi. Adli Tıp Kurumu’nun 27 Mart 2024 tarihli raporunda, olay yerinden alınan ve biri çocuk olmak üzere üç erkeğe ait kıyafetler ile çocuğun genital bölgesinde sperm örneklerinin bulunduğu ifade edildi. Ancak bu bulgulara rağmen, ikinci bir adli tıp raporunun hazırlanması sonucunda, “somut delil yoktur” gerekçesiyle dosyanın kapatıldığı belirtildi.

Advert

Batman Barosu’nun Erişim Talebine İzin Verilmedi

Milletvekili Oduncu, soru önergesinde, Batman Barosu Başkanı Erkan Şenses ve Baro Genel Sekreteri M. Sabih Özer’in dosyayı incelemek için Kozluk Adliyesi’ne gittiklerini, ancak savcılık tarafından kendilerine inceleme izni verilmediğini de aktardı. Oduncu, bu durumun kamuoyunda büyük bir infiale neden olduğunu vurguladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.