Batman’da Toplu Balık Ölümleri İnceleme Altında

Batman’da meydana gelen toplu balık ölümlerini incelemek üzere Elazığ’dan gelen alanında uzman ekip, su ve balıklardan numune aldı. Alınan numunelerde balıklarda bir hastalık olup olmadığı araştırılacak.

Batman’da Toplu Balık Ölümleri İnceleme Altında
Yayınlama: 18.10.2024
A+
A-

Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, Batman’da meydana gelen toplu balık ölümlerini incelemek ve balıkların ölüm nedenini belirlemek üzere Elazığ’dan Batman’a gelen alanında uzman 4 kişilik ekip, su ve balıklardan tekrar numune alarak alanda incelemelerde bulundukları bildirildi.

Batman’da, Dicle Nehri ve Prof. Dr. Veysel Eroğlu Baraj Gölü’nde toplu balık ölümleri olduğu ihbarı üzerine Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin harekete geçtiği ve aynı gün inceleme başlatıldığı belirtildi.

Yapılan çalışmalarda farklı tarihlerde 2 kez su ve balıklardan numune alındığı ve alınan numuneler incelenmek üzere Elazığ’da bulunan Veteriner Kontrol Enstitüsü ve Su Ürünleri Araştırma Enstitüsüne gönderildiği ifade edildi.

Advert

Gönderilen numunelerde toksikolojik ve kimyasal analizler yapıldığı ve numune sonuçlarının olumlu çıktığı kaydedildi.

Sonuçların olumlu çıkması ve balık ölümlerinin belirlenememesi üzerine, Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü balık ölümlerini incelemek ve balıkların ölüm nedenlerini belirlemek amacıyla Elazığ’dan teknik destek istediği bildirildi.

Numune almak ve balık ölümlerinin nedenini belirlemek üzere Elazığ Veteriner Kontrol Enstitüsünden ve Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsünden 4 kişilik alanında uzman ekip gönderildiği kaydedildi.

Batman’a gelen uzman ekibe, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Dr. Reşat Çiftçi, Su Ürünleri Birim Sorumlusu Mehmet Demir eşlik ederek alanda inceleme yapılarak, su ve balıklardan tekrar numune aldığı, alınan bu numunelerde balıklarda bir hastalık olup olmadığı araştırılacağı belirtildi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.