“İsrail’e Giden Petrol Kesilmeli”

Gülistan Caddesi’nde kurulan Filistin Direniş Çadırı, basın açıklaması düzenledi. Direniş Çadırı Sözcüsü Osman Gök, okuduğu bildiride İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının devam etmesi karşısında dünya halklarının sessizliğini ve İsrail’le yapılan ticari ilişkilerin sürdürülmesini sert bir şekilde eleştirdi.

“İsrail’e Giden Petrol Kesilmeli”
Yayınlama: 07.10.2024
A+
A-

Osman Gök, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “7 Ekim 2023’te başlayan Aksa Tufanı, dünyanın alıştığı zulme, sömürüye ve işgale karşı direnişin bir sembolüdür. Bu tufan, Filistin topraklarında zulüm gören halkın haklı mücadelesini tüm dünyaya hatırlatmak için bir meşale olmuştur.”

TİCARİ İLİŞKİLERİN DEVAM ETMESİ UTANÇ VERİCİ

Gök, açıklamasında Gazze halkına yapılan zulmü kınayarak, özellikle Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkenin İsrail ile ekonomik ilişkilerini sürdürmesinin utanç verici olduğunu vurguladı. Filistin halkının direnişi karşısında dünyadaki sermaye sahiplerinin ve hükümetlerin sessiz kalmasını eleştiren Gök, İsrail’in askeri malzeme tedarikinde yer alan şirketlerin de bu savaşın suç ortakları olduğunu ifade etti.

Advert

İSRAİL’E GİDEN PETROLÜN KESİLMESİ ÇAĞRISI

Açıklamada en dikkat çeken nokta, İsrail’e giden petrolün kesilmesine yönelik yapılan çağrı oldu. Gök, BOTAŞ ve diğer enerji şirketlerini hedef alarak, “Azerbaycan’dan gelen petrolün Türkiye üzerinden İsrail rafinerilerine ulaşması kabul edilemez. Gazze’ye bomba yağdıran uçakların ve tankların yakıtı bizim topraklarımızdan gidiyor,” dedi. Ayrıca, ABD’nin bölgede kullandığı İncirlik Üssü’nün açık kalmasının affedilemez olduğunu belirten Gök, Türkiye’nin bu üssü kapatması gerektiğini ve İslam dünyasının bu konuda birlik olması gerektiğini ifade etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.