Kadın cinayetleri yürüyüşle protesto edildi

Batman’da son dönemde artan kadın cinayetlerine tepki göstermek amacıyla TJA tarafından düzenlenen basın açıklaması ve yürüyüşle gerçekleştirildi.

Kadın cinayetleri yürüyüşle protesto edildi
Yayınlama: 07.10.2024
A+
A-

Batman Adliyesi önünde yapılan açıklamaya Batman Belediyesi Eşbaşkanları Gülistan Sönük, Yeşil Işık, Barış Anneleri Meclisi, DBP, DEM Parti Batman İl Örgütleri, Batman Emek ve Demokrasi Platformu, ÖHD, Batman Barosu ve çok sayıda vatandaş katıldı

‘EŞİT VE ŞİDDETSİZ BİR YAŞAM İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

TJA Aktivisti Ruken Zeryam Işık Yıldız, açıklamada her güne kadın cinayetleriyle uyandıklarını belirterek, İstanbul’da Semih Çelik tarafından İkbal Uzuner ve Ayşegül Halil’in vahşice katledilmesine dikkat çekti. Kadınların bedenlerine yapılan işkencelerin cezasızlık politikaları ile cesaretlendirildiğini söyleyen Yıldız, “Kadın cinayetleri politiktir” diyerek, bu şiddetin önlenmesi için sorumlulukların yerine getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Advert

“YILMADIK, YILMAYACAĞIZ”

Batman Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Sönük ise kadınlara yönelik saldırıların asıl amacının kadınların özgürlük mücadelesini engellemek olduğunu belirterek, “Bu cinayetlerin sebebi iktidarın cezasızlık politikasıdır. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bu zihniyeti yeneceğiz, yılmadık, yılmayacağız,” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından kadınlar yürüyüşe geçti.

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.