Nasıroğlu’ndan Soma Maden Sahasına Yönelik Eleştirilere Yanıt

Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Manisa’nın Soma ilçesinde faaliyet gösteren maden firmasıyla ilgili iddiaları Meclis’te düzenlediği basın toplantısında yanıtladı.

Nasıroğlu’ndan Soma Maden Sahasına Yönelik Eleştirilere Yanıt
Yayınlama: 04.10.2024
A+
A-

Fernas İnşaat’a ait Soma maden sahasında işçilerin sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldığı iddialarını reddeden Nasıroğlu, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Nasıroğlu, şirketin, babası Necat Nasıroğlu tarafından kurulduğunu ve siyasete girdikten sonra şirketten istifa ettiğini belirtti. Soma’daki maden sahasında 500 kişinin çalıştığını ve bugüne kadar 6,7 milyar lira yatırım yapıldığını kaydeden Nasıroğlu, yatırımların 1,5 milyar lira daha artacağını ifade etti.

İş disiplinine uymayan 5 işçinin iş akdinin feshedildiğini belirten Nasıroğlu, “İşten çıkarılan işçilere yasal hakları verildi. Sendikalaştıkları için işten atıldıkları iddiası doğru değil, Soma’da 2 bin 100 sendikalı çalışan bulunuyor” dedi.

Advert

İşçilere zamanında ödeme yapıldığını ve iş güvenliği konusunda sorun yaşanmadığını ifade eden Nasıroğlu, “Bazı marjinal gruplar ve siyasi figürler işçilere işletmeye karşı kışkırtıcı hareketlerde bulunuyor. Bu tür yalan iddialar üzerinden bizi sindirmeye çalışıyorlar ama boyun eğmeyeceğiz” diye konuştu.

Nasıroğlu, şirketin yatırımlarını sürdüreceğini ve istihdama katkı sağlamaya devam edeceklerini belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.