Batman-Diyarbakır Köprüsü Mart’ta Hizmete Giriyor

Batman Valisi Ekrem Canalp ve Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Batman-Diyarbakır yolu çalışmalarını yerinde inceledi.

Batman-Diyarbakır Köprüsü Mart’ta Hizmete Giriyor
Advert
Yayınlama: 24.01.2025
A+
A-

Batman il sınırlarında yer alan ve Batman Çayı üzerinde yapımı devam eden 314 metre uzunluğundaki ikinci köprüde yapılan çalışmaları değerlendiren Vali Canalp, projeyle ilgili bilgiler aldı.

Mart ayının ilk haftasında açılıyor

Karayolları 9. Bölge Müdür Yardımcısı Murat Altunç, köprüdeki çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, köprünün devamı olan tek şeritli 8 kilometrelik yol için duble yol çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Ayrıca, yol güzergahındaki Akuba ve Mirzabey grup köy yolları girişinde yeni kavşaklar yapılacağı ve tabliye monte çalışmalarının devam ettiği aktarıldı. Altunç, köprünün mart ayının ilk haftasında trafiğe açılacağını duyurdu.

“Batman için stratejik bir yatırım”

Köprünün tamamlanmasının ardından Batman’ın ulaşım altyapısının önemli bir gelişim kaydedeceğini belirten Vali Canalp, bu projenin şehrin geleceği açısından stratejik bir yatırım olduğunu vurguladı. Vali Canalp, köprünün trafik güvenliği açısından da büyük öneme sahip olduğunu ifade etti.

“Batman’ın gelişen vizyonuna katkı sağlayacak”

Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ise köprünün Batman’a ekonomik ve sosyal anlamda büyük katkılar sağlayacağını söyledi. Nasıroğlu, “Bu proje, Batman’ın modernleşen yüzünün bir parçası olacak. Şehir içi ve şehirler arası ulaşımı daha konforlu hale getirecek. Ayrıca bu köprü, Batman’ın gelişen vizyonuna katkı sağlayacak bir prestij projesidir” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.