Sağlık Emekçileri: Tıp Bayramı Gerçekten Bayram Olsun

Batman SES Şubesi ve Batman Tabip Odası, sağlık hizmetlerinin ticarileşmesine, sağlık emekçilerinin güvencesiz çalıştırılmasına ve sağlık sektöründeki sorunlara dikkat çekmek amacıyla açıklama yaptı.

Sağlık Emekçileri: Tıp Bayramı Gerçekten Bayram Olsun
Advert
Yayınlama: 14.03.2025
A+
A-

“14 Mart’ı Bayrama Dönüştürmek İstiyoruz”

Sağlık çalışanlarının giderek artan sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirten açıklamada, 14 Mart Tıp Bayramı’nın gerçek anlamda kutlanabilmesi için sağlık sisteminde köklü değişiklikler yapılması gerektiği vurgulandı.

Sağlık Çalışanlarının Talepleri

SES Batman Şubesi ve Batman Tabip Odası, sağlık çalışanlarının taleplerini sıraladı:

Güvenceli ve adil ücretlendirme, Ek ödeme, teşvik gibi uygulamalar yerine, yoksulluk sınırının üzerinde, emekliliğe yansıyan temel ücret verilmesi. Vergi düzenlemesi, Sağlık çalışanlarının erken vergi dilimine girmemesi için vergi oranlarının %10’da sabitlenmesi. Koruyucu sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi ve halk sağlığını koruyacak düzenlemelerin yapılması. Şiddetsiz ve güvenli çalışma ortamı sağlanması, etkili bir “Sağlıkta Şiddet Yasası” çıkarılması. Sağlıkta özelleştirmenin durdurulması, özel hastanelere aktarılan teşviklerin kamu hastanelerine yönlendirilmesi. Güvencesiz ve sözleşmeli çalışmanın kaldırılması, kadrolu istihdamın artırılması. Çalışma koşullarının iyileştirilmesi, Fazla mesainin kaldırılması, gece vardiya ücretlerinin %100 artırılması. Mobbing ve baskıların sona erdirilmesi, liyakatsiz atamaların durdurulması.

“Başka Bir Sağlık Sistemi Mümkün”

Açıklamada, sağlık hizmetlerinin metalaştırılmasına karşı halkın sağlık hakkı ve sağlık çalışanlarının ekonomik, özlük ve demokratik hakları için mücadeleye devam edileceği belirtildi. SES Batman Şubesi ve Batman Tabip Odası, daha adil ve erişilebilir bir sağlık sisteminin mümkün olduğuna dikkat çekti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.