Necat Nasıroğlu Eğitim ve Kültür Vakfı’nın öncülüğünde, Necat Nasıroğlu Külliyesi’nde açılışı yapılan “Ufkun Ötesi” sergisi, Türkiye’nin uzay çalışmalarındaki gelişim sürecini gözler önüne seriyor.
Serginin Açılışı Yapıldı
Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Batman Valisi Ekrem Canalp, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen açılışta, Türkiye’nin uzay vizyonu ziyaretçilere tanıtıldı.
Ziyaretçiler uzay çalışmalarını deneyimledi
Sergide, Türkiye’nin Milli Uzay Programı’ndaki 10 temel hedefi, metaforik bir uzay tüneli aracılığıyla sergilendi. Ziyaretçiler bu tünelden geçerek Türkiye’nin uzay çalışmalarını deneyimleyip, gelecekteki hedefleri yakından tanıma fırsatı buldu.
Türk Yıldızları Köşesi dikkat çekti
Serginin dikkat çeken bölümlerinden biri de “Türk Yıldızları” köşesi oldu. Burada, Türkiye’nin ilk astronotları Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever’in uzay yolculuklarında kullandıkları kişisel eşyalar ve özgeçmişleri sergilendi.
“Ülkemizin azmini ve ortak değerlerini simgeliyor”
Açılışta konuşan Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Türkiye’nin uzay alanındaki büyük ilerlemelerinden gurur duyduğunu belirterek, “Bu sergi, yalnızca bir bilim ve teknoloji yolculuğu değil, aynı zamanda ülkemizin azmini ve ortak değerlerini simgeliyor” dedi. Nasıroğlu, Türkiye’nin uzay çalışmalarına yapılan yatırımların artarak devam edeceğini vurguladı.