Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi, üyeleriyle birlikte hem doğayla buluştu hem de toplumsal mesajlar verdi.
20 Nisan 2025 Pazar günü Sason ilçesinde düzenlenen ters lale gezisi ve doğa yürüyüşü etkinliği, sendikal dayanışma ruhunu güçlendirmek ve toplumsal duyarlılığı artırmak amacıyla hayata geçirildi.
Etkinliğe yaklaşık 400 sendika üyesi katılım gösterdi. Doğa yürüyüşü ile birlikte bölgenin simgesi haline gelen ters laleler, katılımcıların ilgi odağı oldu. Etkinlik, sadece bir doğa gezisi olmanın ötesine geçerek; birlik, beraberlik, kültürel mirasa sahip çıkma ve insanlık değerlerine dikkat çekme hedeflerini taşıdı.
Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, yürüyüşün hem fiziksel hem de manevi anlamda unutulmaz bir deneyim olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
“Bu etkinlik, üyelerimizin moral ve motivasyonunu artırmakla kalmadı, aynı zamanda doğaya ve toplumsal değerlere olan duyarlılığımızın bir ifadesi oldu. Ters lalelerin zarafeti eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş, bizlere doğanın ne kadar büyük bir nimet olduğunu bir kez daha hatırlattı.”
Yürüyüş boyunca katılımcılar, Türk bayrakları ve Filistin bayrakları taşıyarak hem ülke birliğine hem de Filistin halkıyla dayanışmaya dikkat çekti. Başkan Önlü, “Filistin halkının uğradığı zulme karşı sessiz kalmadığımızı ve bu konuda küresel sorumluluk bilinciyle hareket ettiğimizi bir kez daha gösterdik” dedi.
Etkinlik boyunca bölgenin zengin florası da tanıtıldı. Baharın tazeliğiyle birleşen yürüyüş, katılımcılara hem stres atma hem de ruhsal dinginlik kazanma fırsatı sundu.
Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi, bu tür etkinliklerle sendikal dayanışmayı artırmayı, doğal ve kültürel mirasa sahip çıkmayı ve toplumsal duyarlılığı pekiştirmeyi sürdüreceğini belirtti.
Başkan Önlü, bu anlamlı organizasyona desteklerinden ötürü Batman Valisi Ekrem Canalp ve Sason Kaymakamı Furkan Başar’a teşekkür ederek, katkı sunan tüm sendikal yöneticilere ve üyelere şükranlarını sundu.