2024-2025 Av Sezonu Düzenlemeleri Açıklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı Merkez Av Komisyonu, 2024-2025 av dönemi için yeni düzenlemeleri Resmi Gazete’de yayımlayarak yürürlüğe koydu.

2024-2025 Av Sezonu Düzenlemeleri Açıklandı
Yayınlama: 09.09.2024
A+
A-

Bu düzenlemeler, yaban hayvanlarının biyolojik gelişimindeki iklimsel ve bölgesel farklılıkları dikkate alarak avlanma bölgeleri, türler, süreler ve limitleri belirliyor.

Yeni av sezonu 1 Eylül 2024’te başlayacak ve 2 Mart 2025’te sona erecek. Avcılık kurslarını başarıyla tamamlayıp avcılık belgesi alan ve vergilerini ödeyen avcılar, avlaklarında kota almaları durumunda Salı, Çarşamba, Cumartesi ve Pazar günleri av yapabileceklerdir. Av için yapılacak başvurular ve kota işlemleri, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Avcılık Bilgi Sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir.

Ayrıca, zehirli veya uyuşturucu yem ve ilaç gibi malzemelerin avlanmada kullanılması yasaktır ve bu tür suçlar ciddi yasal sonuçlar doğuracaktır. Kararlara, yasaklara ve kısıtlamalara aykırı hareket edenlerle ilgili yasal işlemler yapılacak.

Advert

Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü, Batman ve Kozluk şeflikleri aracılığıyla kırsalda 7 gün 24 saat koruma ve kontrol faaliyetlerine devam etmektedir. İhbarlar ve şikayetler için ilgili birimlerle iletişime geçilmesi önerilmektedir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.