19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı

Batman Valiliği bahçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir tören gerçekleştirildi. Törende, Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu, ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı
Yayınlama: 19.09.2024
A+
A-

Gaziler adına konuşma yapan Kıbrıs Gazisi Mehmet Güneştekin, Türk milletinin tarih boyunca hür ve bağımsız yaşadığını vurgulayarak, “Gaziliğin devlet ve millet nezdindeki önemi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerinde saklıdır. Kahraman Türk Ordusu; sizin kahramanlığınızla kazanılan büyük zaferin millet tarafından takdimine delalet eden bu unvan ve rütbe, ancak size izafe edilerek benim askerlik hayatımın en büyük iftiharı olacaktır” dedi.

‘ÖMRÜMÜZ OLDUKÇA SİZLERE MİNNETTARIZ’

Güneştekin, “Milli bağımsızlığımızı ve vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü korumak amacıyla, vatan toprağına kanını akıtan gazilerimizin ve can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milletimizin en büyük görevidir. Ey şeref abidesi Şehitler, Gaziler! Unutmayınız ki, ömrümüz oldukça sizlere minnettarız” şeklinde konuştu.  Tören, gazilere ve şehitlere duyulan saygının bir kez daha ifade edildiği anlamlı bir etkinlik olarak dikkat çekti.

 

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.