İHH’dan gerçeği aratmayan deprem tatbikatı

İHH İnsani Yardım Vakfı Afet Yönetimi Doğu ve Güneydoğu Bölge Koordinatörlüğü, son günlerde artan düşük ölçekli depremler nedeniyle olası büyük bir deprem için hazırlıklarını hızlandırdı.

İHH’dan gerçeği aratmayan deprem tatbikatı
Yayınlama: 19.09.2024
A+
A-

Batman’da yaklaşık 20 kişilik ekip, iki ayrı tim halinde sahaya inerek gerçeği aratmayan bir deprem tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikat ve eğitimler, Batman Havaalanı sınırında, Batman Çayı kenarındaki tatbikat alanında İHH Afet Yönetimi Doğu ve Güneydoğu Bölge Koordinatörü Mesut Baykara tarafından verildi. Yaklaşık 5 saat süren eğitimde ekipler, olası bir depreme karşı hazırlıklarını pekiştirdi.

“OLASI AFETLERE HAZIRIZ”

İHH Batman Temsilcisi Mehmet Latif Kaya, Türkiye’nin deprem kuşağında bulunduğunu hatırlatarak, “Batman İHH Arama Kurtarma ekibimiz, olası deprem ve afetlere karşı hazırlıklarını tamamlıyor ve tatbikatlar yapıyor. 6 Şubat’ta yaşadığımız büyük deprem ve Elazığ depreminde ekiplerimiz sahada görev aldı. Batman ekibimiz, iki tim halinde olası depremlere hazır bir şekilde çalışmalarına devam ediyor” dedi.

Advert

48 KİŞİLİK EKİP DEPREME HAZIR

İHH Batman Arama Kurtarma Sorumlusu Muhammed Enes Temiz ise sıkça gerçekleştirilen eğitimlerle olası afetlere karşı tam hazırlıklı olduklarını belirtti. İlk etapta 20 kişilik bir ekip ile çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Temiz, “Adeta bir deprem olmuşçasına içeride canlı arıyoruz. Beton kırma, yaşam tünelleri oluşturma ve çadır kurma gibi işlemleri tatbik ediyoruz. Batman’da toplam 48 kişilik bir ekibimiz var. Şehir merkezinde olabilecek bir deprem veya selde hazır halde bekleyen ekiplerimiz, daha önce Kahramanmaraş ve Elazığ depremlerinde de görev aldı” dedi.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.