Danuk ve Fıstık Festivali Coşkuyla Kutlandı

Valilik himayelerinde Beşiri Kaymakamlığı, Beşiri Belediyesi, Batman İl Özel İdaresi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün destekleriyle bu yıl ikincisi düzenlenen “Beşiri Danuk ve Fıstık Festivali”, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Danuk ve Fıstık Festivali Coşkuyla Kutlandı
Yayınlama: 23.09.2024
A+
A-

Festival, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Halkoyunları gösterileri ve açılış konuşmaları ile devam eden etkinlikte, Vali Ekrem Canalp önemli mesajlar verdi.

“Festivaller Şehri Batman’ı Hep Beraber İnşa Edeceğiz” Vali Canalp, “Beşiri’de geçen yılki katılımı iki katına çıkarmış durumdayız. Bu festivalleri, birlikteliğimizi vurgulamak ve halkımızı bir araya getirmek için yapıyoruz. Her bir festival, ilçemizin ticaretine ve ekonomisine katkı sağlıyor” dedi.

“Beşiri Bir Turizm ve Sanayi Kenti Olacak” Beşiri’nin Mor Kiryakus Manastırı’nın faaliyete geçmesiyle önemli bir turizm potansiyeline sahip olacağını belirten Canalp, “Beşiri, bir tarım ve turizm kenti olacak. Gıda İhtisas OSB ile fıstığımızı daha kaliteli bir şekilde pazarlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Advert

Festivalde ayrıca yöresel el sanatları, tarımsal ürünler ve yemeklerin sergilendiği stantlar ziyaret edildi. Çeşitli etkinliklerin ardından Türk Halk Müziği Sanatçısı Mahmut Tuncer’in konseri ile festival sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.