Oduncu, İletişim Başkanlığı’nın harcamalarını sordu

Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan, İletişim Başkanlığı’nın bütçe giderleri ve personel harcamaları hakkında yazılı cevap talep etti.

Oduncu, İletişim Başkanlığı’nın harcamalarını sordu
Yayınlama: 02.10.2024
A+
A-

Oduncu, 2023 yılı için İletişim Başkanlığı’nın başlangıç ödeneğinin 1 milyar 631 milyon TL olduğunu ve ek bütçe ile toplamda 3 milyar 236 milyon TL’ye ulaştığını belirtti.

Ocak 2023 – Haziran 2024 dönemindeki toplam giderin 5 milyar 816 milyon TL olduğunu ifade eden Oduncu, bu harcamaların hangi mal ve hizmetlere gittiğinin açıklanmasını istedi. Ayrıca, 2023’te 309 geçici personel istihdam edilmesinin gerekçesi ve bu kişilerin işe alım kriterleri hakkında bilgi talep etti.

“Bütçe Artışı ve Şeffaflık Sorunları Araştırılmalı”

Oduncu, İletişim Başkanlığı’nın bütçe giderlerindeki ciddi artışın sebeplerinin açıklanmasını, yapılan ihalelere katılan firmaların ve sözleşmelerin detaylarının kamuoyuna sunulmasını da istedi. Son olarak, Sayıştay raporlarında olumsuz bulgulara yer verilmemesinin, kurumun şeffaflığına dair soru işaretleri yarattığını vurguladı. Oduncu, dezenformasyonla mücadele çabalarının iktidar lehine bir propaganda aracı haline geldiği eleştirilerine karşı alınacak önlemlerin de belirtilmesini talep etti.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.