Sağlıklı Hayat Merkezleri, gereksiz başvuruların önüne geçiyor

Batman İl Sağlık Müdürlüğünün başlatmış olduğu çalışma ile Toplumda sağlık bilincini artırmak ve hastalıkta erken teşhis için önemli rol oynayan sağlıklı hayat merkezleri hastanelere gereksiz başvuruların önüne geçmeyi hedeflerken, toplum sağlığını da güçlendirmede önemli rol oynuyor. 

Sağlıklı Hayat Merkezleri, gereksiz başvuruların önüne geçiyor
Yayınlama: 02.10.2024
Düzenleme: 02.10.2024 17:03
A+
A-

Sağlıklı Hayat Merkezleri, bireylerin sağlıklarını korumak ve geliştirmek amacıyla sunulan önemli bir hizmet alanı olarak ön plana çıkıyor. Merkezler, toplumda sağlık bilincini artırmak ve hastalıkların erken teşhisini sağlamak için kritik bir rol oynarken, Sağlıklı Hayat Merkezi’nin sağladığı hizmetlerin ne kadar değerli olduğunu gözler önüne serdi.

Yaptığı açıklamada İl Sağlık Müdürü Canpolat ‘’Sağlıklı Hayat Merkezi’nin mamografi ve servikal örnek alımı gibi önemli sağlık hizmetlerinden faydalandığını, bu tür hizmetlerin, kanser gibi ciddi hastalıkların erken teşhis edilmesine yardımcı olduğunu ve bireylerin sağlık durumlarını öğrenme ihtiyacını da karşıladığını söyledi. Canpolat, ücretsiz olarak sunulan bu hizmetlerin herkesin erişimine açık olması açısından da büyük bir avantaj sağladığına değindi.’’

Batman da bulunan Sağlıklı hayat merkezlerinin tanıtımı amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından topluma yönelik bilgilendirme çalışmaları yapılmaktadır. Bu kapsamda Sağlıklı Hayat Merkezleri; Birinci basamakta tedavi dışı sağlık hizmetleri olan ‘Beslenme Danışmanlığı’, ‘Kronik Hastalıklar ve Fiziksel Aktivite Danışmanlığı’, ‘Kadın ve Üreme Sağlığı Danışmanlığı’, ‘Gebe Sınıfı’, ‘Kanser Erken Teşhis’, ‘Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)’, ‘Ruh Sağlığı Danışmanlığı’, ‘Sosyal Hizmet Danışmanlığı’, ‘Çocuk Gelişim Danışmanlığı’, ‘Tütün ve Madde Bağımlılığı Danışmanlığı’, ‘Sigara Bırakma Danışmanlığı’, ‘Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Danışmanlığı’, ‘Verem Savaş Dispanseri’, ‘Evlilik Öncesi Danışmanlık’ ve ‘Yabancı Uyruklular Polikliniği’ gibi sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırırken, hastaneye de gereksiz başvurunun önüne geçmeyi amaçlıyor.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.