“Sivil Havacılık Denetçileri Giderlerini Firmalara Ödettirdi”

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde yaşanan usulsüzlükleri açıkladı.

“Sivil Havacılık Denetçileri Giderlerini Firmalara Ödettirdi”
Yayınlama: 08.10.2024
A+
A-

Oduncu, denetçilerin denetleme giderlerinin, yasalara aykırı bir şekilde, denetlenen firmalar tarafından karşılandığını belirtti. Bu durumu Meclis gündemine taşıyan Oduncu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan açıklama istedi.

Denetleme Giderleri Firmalara Ödetildi

Oduncu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde görevli denetçilerin, geçici görevlendirmelerinde konaklama giderlerinin denetlenen firmalar tarafından karşılandığını ifade etti. Bu giderlerin, 6245 sayılı Harcırah Kanunu’na göre genel müdürlük tarafından karşılanması gerektiğini belirten Oduncu, bu uygulamanın usulsüz olduğunu vurguladı.

Advert

Mevzuata Aykırı 8 Milyon TL’yi Aşan Harcama

Oduncu, genel müdürlüğün doğrudan temin ve pazarlık usulüyle yaptığı mal ve hizmet alımlarında da mevzuata aykırı harcamalar yapıldığını iddia etti. 2023 yılında mal ve hizmet alımında toplamda 8 milyon 428 bin TL‘lik harcama limitinin aşıldığını belirten Oduncu, bu usulsüzlüğün gerekçesini sordu.

Meclis’e Soru Önergesi Verdi

Oduncu, verdiği soru önergesinde, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü denetçilerinin giderlerinin firmalar tarafından karşılanma nedenini ve hangi firmaların bu giderleri üstlendiğini sordu. Ayrıca, mevzuata aykırı harcamalar ve bu usulsüzlüklerin sorumlularının kim olduğuna dair de yanıt beklediğini belirtti.

Oduncu, Bakan Uraloğlu’na şu soruları yöneltti: Denetçilerin giderleri ne kadardır ve neden firmalar tarafından karşılanmıştır? Mevzuata aykırı harcamaların sorumluları kimlerdir? Bu usulsüzlüklerin önlenmesi için ne gibi önlemler alınacaktır?

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.