‘İsrail ile ticaretin gerçekleri açıklansın!’

Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin işgalci İsrail ile devam eden ticaretine dair eleştirilerde bulundu.

‘İsrail ile ticaretin gerçekleri açıklansın!’
Yayınlama: 16.10.2024
A+
A-

“Bu demir, çelik, çimento kime gidiyor? Acaba Filistin etiketi üzerinden mi siyonistlerle ticarete devam ediyoruz?” diye sorarak hükümeti kamuoyuna açıklama yapmaya çağırdı. Ramanlı, bir yıldır Filistin’de devam eden soykırıma dikkat çekerek, “Barbar siyonistlerin insan kıyımını izliyoruz. Gazze’de insanlar yanarak can veriyor. Daha ne zamana kadar bu soykırıma sessiz kalacağız?” ifadelerini kullandı. Hükümetin, Gazze’deki soykırım sürerken İsrail ile ticaretin kısıtlandığını duyurmasına rağmen, ticaretin devam ettiğine dair şüphelerin olduğunu vurguladı.

İSRAİL İLE TİCARET DEVAM MI EDİYOR?

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin verilerine göre, 2024 yılında Filistin’e gönderilen ürünlerde büyük bir artış yaşandığını kaydeden Ramanlı, bu ürünlerin içeriği hakkında bilgi talep etti. Ramanlı, hükümeti “Bu ticaretin aslı astarı nedir? Bu demir, çimento, çelik; nereye, kime gidiyor?” diye sorgulayarak, halkın sağlığına yönelik gıda terörizmine de dikkat çekti. “Gıda ürünlerinde sahtekârlık yapıldığına dair denetimlere rağmen caydırıcı cezaların olmaması sorunu çözmüyor,” dedi. Son olarak, Ramanlı, hükümete çağrıda bulunarak, gıda teröristlerine karşı caydırıcı cezaların düzenlenmesi gerektiğini ifade etti. “Milletimizin sağlığıyla oynayanlar hak ettikleri cezayı alsınlar,” dedi.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.